Hunddagbok

Hunddagbok

Vandring med mera

HundPosted by Helen Sun, May 31, 2015 10:32:21

Här händer det grejer sisådär hela tiden... Tyvärr är jag ju så dålig på att skriva om det...

Sen sist har vi spårat flera gånger och kommit igång ordentigit med rapporten igen. Vi har även tränat en hel del lydnad.
Vi har haft avslutning på lydnadskursen för Jenny Mellåker. Lite tråkigt att det redan är slut, men jag har ju i alla fall kommit igång med träningen igen.

Senaste spåret i fredags var det första på väldigt länge som jag inte har varit särskilt nöjd med. Han är på tok för viltintresserad, den lille skithunden smiley Tur jag älskar honom ändå...
Ett rådjur hade gått precis i spåret och då kan jag ju inte banna honom för att han går på vilt samtidigt som han spårar vilt och rätt spår samtidigt.
Efter ett tag kom rådjuret dessutom gåendes bakom oss. Han lyckades ta upp rätt spår igen, hittade en pinne och fortsatte spåra, vilket jag är grymt nöjd med, men sen gick han på vilt igen och då bröt jag.

Rapporten har vi tränat två gånger med vår nya eminenta hjälpförare Pia Larsén. Tack snälla Pia för att du vill vara med och träna med oss.
I morgon är det dags igen. Tänkte försöka få ut lite längre sträcka då, men med bara två skick, B till A och A till C. En kort förlängning på förhoppningsvis runt 100 meter hade jag tänkt.

Ceres har även fått börja träna på att gå med klövjeväskorna. Vi har varit ute på 3 väskpromenader i veckan.
I går var det min tur att träna på att gå med ryggsäck, men eftersom det skulle regna så slapp Ceres väskorna då.
Jag hade 8 kilo på ryggen. Vi träffade Hanna och hundarna vid Björkhagens T-bana och gick etapp 1 och 2 på sörmlandsleden. Vi påbörjade även etapp 3, men stackars Hanna fick problem med skorna som tryckte jättemycket på foten. Vi valde att avbryta promenaden och vända om. Allt som allt blev det ca 2 mil att gå. Det gjorde vi på 7 timmar.
Regnet kom precis när vi hade slagit oss ner för att värma lunchen.
Hoppas verkligen vi slipper regnet när vi ska gå Bergslagsleden lite senare i juni.Träningsdag

HundPosted by Helen Sun, May 17, 2015 16:19:41

Precis hemkommen för att hinna vila en timme före jobbet. I dag har vi haft en riktig träningsdag. Allt har dock inte gått bra.... Det började med att jag inte hittade bilnyckeln utan fick ta reservnyckeln. Och när jag kom ut till bilen och skulle stoppa in Ceres fick jag inte upp bakluckan, den hade gått i baklås. Det var bara att leta fram bältet till honom och sätta honom i baksätet. Sen kom vi iväg och efter det har det gått bra.

Det började med att jag var spårläggare på en elitspårtävling. I väntan på att få gå ut spåren tog vi en kort promenad med en tjej med två andra hanhundar. En promenad där de inte fick hälsa på varandra - bra träning för min lila fjant som tror att alla i hela världen är till för att leka med just honom...

När vi var klara där åkte vi till Hågelby för lydnadtsträningskurs med Jenny Mellåker. Vi var bara två som kom i dag, så gissa om det blev mycket träning???
Det regnade som bara den och när vi kände oss tillräckligt trötta på regnet flyttade vi in på dansbanan under tak. Hundträning på dansbana - det var första gången för mig och det hittills bästa sättet att använda en dansbana;)

Vi avslutade efter två timmar, egentligen hade vi tid en timme till, men eftersom vi bara var två så hade vi fått tillräckligt mycket träning i alla fall.

Som tur var hann jag hem en stund och vila lite innan vi skulle ut till spårskogen.

I skogen träffade jag Micke, Camilla och Pia. Micke och jag bytte spår med varandra. Ceres fick ett halvlångt spår med 5 pinnar och slut. Han spårade jättefint, men var ju förstås tvungen att kissa 2 gånger i spåret, hur fasen ska jag få honom att sluta med det???, när det var kanske 30 meter kvar till slutet kom vi till en viltpassage och den lille pojken skulle absolut till vänster efter djuret, men jag tog tillbaka honom en bit och försökte få honom att ta rätt spår och efter en stund valde han rätt och vips så kom belöningen i form av en lång pinne! Hoppas han snart lär sig att inte byta spår.
Skulle behöva någon med ett tamt rådjur som kan korsa våra spår....
Efter spåret blev det lite uppletande. Det var länge sen vi tränade det så jag ville att Ceres skulle få lite synretning. Det fick han och sprang ut och började leta, han hittade första saken, inte den som Micke hade bollat med, men det gjorde ju inget. Skickade ut honom igen och då hittade han den andra saken direkt och kom in så fint. Där bröt vi. Då hade han varit jätteduktig.

Nu ligger han här på golvet bredvid soffan och kronsover efter eftermiddagsmaten.Träning med mamma Doris bl.a.

HundPosted by Helen Fri, May 15, 2015 19:21:11

I dag träffade vi Anki, Kjell, Hanna och ett helt gäng hundar på Solna Sundbybergs BK.

Självklart fick vi ju börja med lite uppflyttningsfika. Grädde med ananas, maränger och choklad. Jättegott.

Sen var det faktiskt lite träning också, även om det är svårt att slita sig från allt prat som blir när man träffas så sällan.
Ceres fick börja med krypträning som jag känner att vi behöver en hel del hjälp med. Han kan ju krypa riktigt fint, men halvt liggandes på sidan. Har inte fått klart för mig om det räknas som ett kryp.
Enligt regelboken står det:

Huvudvikten ska läggas vid att hunden har låg ställning (även med bakdelen) och att hunden inte tillåts bestämma tempo och / eller riktning.

Måste få någon domare att titta på det...
Har i alla fall bestämt mig för att försöka få till två korta kryppass om dagen ett tag framöver. Är det skitväder ute är det ju så lätt att träna inne i källaren. Där har vi ju dessutom heltäckningsmatta smiley

Vi tränade lite annat också, bl.a hoppet där det är problem att få ut honom från hindret när han har hoppat över första gången.
Det blev en del apportering också. Lite trassel blev det, och det är första gången han trasslar på träning, så nu går det ju att börja jobba med det.

Lite mat måste man ju hinna med också, men efter maten gick Anki och jag ner och tränade lite agility. Och det var längesen jag gjorde det med Ceres. Men jäklar vad duktig han var!
Vi hade tunnel, långhopp, hopp, hopp och två hopp i vinkel (ett åt varje håll) och ytterligare ett rakt fram. Han fixade både framförbyten och bakombyten, Bakombyte har vi aldrig gjort förut.
Det enda som är riktigt svårt är slalom när det sitter bågar på - då SKA de hoppas över.... Det går även bra att hoppa över tunnlar....

Tack allihop för en trevlig dag!Uppflytt

HundPosted by Helen Sat, May 09, 2015 21:42:24

Ja, i dag har Ceres och jag tävlat appellspåret och blivit uppflyttade.

Har inte papprena hemma och jag kommer inte ihåg betygen. Vi hade 10 på spåret i alla fall.
Och 9 på budföringen, tror det var avdrag för startskall.
Platsen var 10 och hoppet 0.
Det slutade på 235 poäng vet jag.

Inte nog med att vi blev uppflyttade, vi vann tävlingen också och jag är så stolt över min lilla kille.

Tyvärr hann jag inte stanna till prisutdelningen, vi var bjudna på bröllop. Hanna bara få mina betyg räknade och fick rapport om vinst senare.

Nu påbörjar vi träningen till lägre på allvar.Grattis till Hanna och Penti

HundPosted by Helen Sat, May 02, 2015 16:53:41

Som idag har tävlat lydnadsklass 1 och fått 174 poäng och förstapris!

Fy fan vad ni är bra! smileyStackars liten Ceres

HundPosted by Helen Fri, April 17, 2015 09:09:00

Vilken vecka det har blivit för Ceres.
Jag tror jag har kört slut på stackarn...

I måndags var det ju lydnadsträning hela dagen.

I tisdags la Nathalie ett kort spår till honom och i väntan på att han skulle få gå det gick vi en promenad tillsammans utan att han fick leka med Aqila.
Efter spåret gick vi hem och tränade lydnad. Framåt eftermiddagen blev det ett lydnadspass till.

Jag jobbade dessutom natt måndag och tisdag och då sover inte Ceres riktigt bra. Han måste ju ligga uppe och vänta på sin matte...Husse duger inte.

I onsdags åkte Nathalie, lilla Lilja och jag ner till klubben och träffade Nenette.
Det blev en del lydnadsträning med Lilja som störning och Ceres skötte sig fantastiskt bra.
Han fixade framförgåendet helt och hållet för första gången.
Vi körde lite agility också. Inte mycket, men Lilja ville att han skulle göra det...

På kvällen fick Ceres vara hemma medan vi andra var på möte på klubben. Vi ska börja med en ny organisation. Om jag förstår det hela rätt är tanken att vi ska få fler som kan intressera sig för just sin gren. Jag tror det kommer att bli kanonbra. Ser fram mot att se resultat om nåt år.

I går var vi till Eskilstuna och sålde husvagnen, Ceres var med och fick se lite annat än Norra Sorunda...

Torsdagkvällen bjöd på andra tillfället på vår kurs. Vi var bara fyra stycken, och trots att vi inte ens hann med nån fika går 1½ timme alldeles för fort.
Jag hade önskemål om att få träna ingångar på plan så det gjorde vi. Vi fick även träna att runda en kon. Och min lilla stjärna fattade redan andra skicket. På tredje skicket stog jag ca 3 meter ifrån och han rundade konen som om han aldrig gjort annat....
Vi fick även visa hur det går till med pallträning. Jag gjorde ju det en del med Ceres när han var yngre. Och han kom minsann ihåg vad vi hade gjort.
I slutet a kvällen var han så trött så han orkade knappt leka med bollen, han ville hellre ha godis och då är han antingen väldigt trött eller väldigt hungrig. (hungrig är han förvisso alltid!)

I dag blir det vilodag tror jag. En promenad i skogen har vi hunnit med redan och då passade vi på att träna lite lös-träning. Försökte mig även på lite vittringsapportering med kottar, men han ar så uppe i varv efter att vi hade kastat pinne ett tag så han ville bara springa och hämta pinnen och fattade inte alls vad jag ville han skulle göra.

I morgon blir det heldagsträning med spår och lydnad.Härlig träningsdag och bråda dagar i trädgården

HundPosted by Helen Mon, April 13, 2015 18:54:17

Här händer massa saker hela tiden, men inte blir det av att skriva om det inte...

Efter jag hade varit hos tandläkaren i morse träffade jag Hanna och Marie på klubben och tränade. Vi var där vid 10.
Marie kunde inte vara kvar så länge, hon behövde åka hem och ta hand om de 5 bedårande valparna. Åh vad jag längtar till jag får åka dit och hälsa på.

Vi började med ett framförgående med Ceres. Han vet vad han ska göra, men har lite svårt att gå före under längre tid, så jag gjorde så att han var med och satte upp targetpinnar.
Marie och Hanna stod vid varsin pinne, fast ca 10 meter ifrån.
Gick mot första pinnen och kommenderade före, och det gick hur bra som helst, lagom fart och han brydde sig inte om att Hanna stod där.
När vi vände och gick mot nästa pinne tog Hanna bort den första pinnen. Likadant gjorde vi åt andra hållet. Skickade ut honom igen och nog gick det klart bättre än det har gjort ett tag nu. Sen var det budföring som vi inte har tränat på ett tag. Marie var mottagare och Hanna tävlingsledare. Första gången vi kör med tävlingsledare. Där var det inga problem alls, klar 10-poängare smiley

Sen fick Ceres vila och vi tränade lite med de andra hundarna.
Mer träning blev det och jag tycker vi kom en bra bit på väg i dag faktiskt. Det enda som inte var bra var när Nathalie kom med Aqila, det blev så mycket störning att Ceres åkte in i bilen. Då hade jag fått bli ordentligt arg på honom, men ingenting hjälpte.
Efter en stund i bilen fick han komma ut igen och då var det annat ljud i skällan. Han gick riktigt bra och vi fick till och med till läggandet utan hjälper, flera gånger. Duktig kille!

När vi var klara med träningen gick vi en kort promenad och 100 meter från bilen började det regna och hagla, annars har vi haft sol hela dagen. Åkte hem vid 15.30. Det visade sig att Nathalie hade blivit klar också och kunde åka med hemåt. Kul med lite sällskap.

I lördags hade vi träningstävling på klubben och jag är riktigt nöjd med dagen, även om jag inte är nöjd med framförallt min prestation så känns det som att jag lärde mig mycket.

Resten av dagen och nästan hela söndagen tillbringades i trädgården. Vi har tagit ner en massa sly som ska eldas upp. Kallt har det varit, men elden har värmt oss. På söndag förmiddag var det så kallt så Ceres fick ha täcke på sig.
På eftermiddagen fick han ligga och vila några timmar medan vi två-beningar åkte till Patriks mormor och hälsade på. Det var längesen vi var där. Och precis när vi kom var det en sköterska inne hos henne och skulle lägga henne en stund för hon hade ont i huvet och kände sig lite yr.
Vi tror att det var mest så att vi hon hade tråkigt, för när vi kom blev det full fart på henne. Vi fikade och sprang runt i korridorerna och tittade.

Det var lite som har hänt i helgen och det bästa har jag sparat till sist - förhoppningsvis blir det en liten valp till mig i början av nästa år.
Leia löper nu och troligtvis igen i november, december och under förutsättningen att de är meriterade på något sätt då så blir det parning. smileyoj oj oj

HundPosted by Helen Sun, March 22, 2015 15:40:04

Vad dålig jag är på att skriva nåt här. Fy på mig...

Det händer ett och annat i alla fall.

Hanna och jag har träffats och tränat några gånger. Jag har varit och tränat själv nån gång och jag har tränat hemma på tomten rätt många gånger.

Vi har dessutom börjat kurs. En lydnadskurs. Tror det kommer bli så himla bra. Jag var jättenöjd med första gången. Vi fick ett verktyg för fria följet som jag tror kan passa oss.
Dessutom var det mycket lek och det gillar ju vi.

Jag har också börjat planera tävlingssäsongen. Ska anmäla till 3 appeller och minst 2 lydnadstävlingar.

Det känns som att träningen går framåt ordentligt igen. Tänk vad bra det blir bara man sätter fart ;)

I morgon ska vi träffa Hanna på Danderyd Täby BK och träna. Efter det blir det att åka och titta på nya vandringskängor, behöver ett par till har jag upptäckt.
Sen blir det lunch hos Hanna och om vi hinner innan hon börjar jobba blir det nog en promenad.

Har även kommit igång med handarbetet igen. Nu är det mest kattkorgar och kattleksaker som tillverkas. Finns att se på platsikorgen.bloggplatsen.se Det är Jennyfer och jag som hjälps åt att få till grejer där.Next »