Hunddagbok

Hunddagbok

Ska försöka

HundPosted by Helen Mon, January 19, 2015 18:36:01

Ja, jag har tänkt försöka börja skriva lite här igen.

Har helt enkelt inte orkat senaste månaderna när Tellus har varit så sjuk.

Nu måste livet gå vidare, även om det är fruktansvärt tungt.

Så i dag har Ceres och jag varit ute och spårat. Han fick 2 st spår på ca 300 meter var. Eftersom vårt största problem är koncentrationen i spåret så har jag tänkt göra så här ett tag. Ingen lång väntan mellan de båda spåren. Eventuellt blir det fler spår också.
Det första spåret tog han jättebra. Lite svårt i en vinkel, men annars fanns ingenting att dra på.
Andra spåret gick jättebra ända fram till 50 meter före slutet, där märktes det att han började bli trött och okoncentrerad. Han letade runt efter andra spår, men jag stannade honom och sa spår igen. Då tog han upp spåret och hittade slutet. Så längden på spåren var nog ganska perfekt.

I väntan på att spåren skulle ligga till sig tog vi en promenad. Har äntligen tagit tag i träningen att kunna ha honom lös.
Hittills funkar det bra. Han får vara lös till han börjar lyssna dåligt.

I fredags gick Jennyfer och jag en promenad med Ego och Ceres, men då var det inget läge att släppa honom.
I lördags kom Hanna, Pirko, Penti och lånehunden Meg. Då blev det en härlig promenad på 3 timmar. Ceres fick springa och busa med de andra på ett gärde. Åh vad han tyckte det var härligt.
Och så i går fick jag med Jennyfer på en 2 timmars promenad. Det märks verkligen att Ceres har varit eftersatt senaste månaderna. Har så mycket överskottsenergi.

Ego har till katternas stora sorg fått vara med oss ute i resten av huset. Luna ligger i sin korg högt upp under taket i vardagsrummet och Essi ligger i soffan och fräser när Ego blir för jobbig. Snart ska de nog vänja sig vid varandra.

Nog för nu, en natt på jobbet väntar.