Hunddagbok

Hunddagbok

Varit hos läkaren

HundPosted by Helen Wed, January 21, 2015 14:08:44

I dag hade jag tid hos läkaren. Det började bra med att jag höll på att inte komma ut från tomten. Det har snöat kraftigt några timmar och under snön var det blankis. Ellinore och jag fick hjälpas åt att få ut bilen.

Anledningen till läkarbesöket var min stortå som jag har haft problem med i ett par år.
Det började göra ont några månader före första vandringen, så jag var upp till en läkare som föreslog skoinlägg, tror hon hade nån kompis som tillverkade såna...
Under vandringen fick jag käka lite smärtstillande i förebyggande och då gick det bra.

Under året blev det värre och värre och till slut gjorde jag ett nytt försök att gå till läkaren och den här gången fick jag en läkare som förstod direkt att något var fel, så jag blev skickad till röntgen där det konstaterades att jag har artros.
Och vad gör man då åt det? Jo, gå mycket, och det gör jag, men inte hjälper det så mycket. Eller, det är klart, jag vet ju inte hur det hade varit om jag hade varit stillasittande.

Jag blev rådd att ta smärtstillande i förebyggande före promenader och det blev bättre men inte bra.
Så av en tillfällighet fick jag ont på ett annat ställe och blev ordinerad en annan sorts tabletter och värken i tån försvann mirakulöst. Tyvärr pajade magen så jag kunde inte fortsätta med de tabletterna, för att äta medicin för att kunna äta medicin är inte riktigt min grej.
Började med en annan sorts tabletter i samma "familj" och de hjälpte till en viss till fram till för nån vecka sen och nu gör det bara mer och mer ont.
Upp till läkaren (inte samma som skickade mig å röntgen, men samma som ordinerade de bra tabletterna) Och den här läkaren är verkligen bra.

Tyvärr hade han inte så goda nyheter...
Han sa att det enda som nog hjälper är att gå in och skrapa rent runt benet i tån. Det är ingen rolig operation, det gör ont och man får inte gå på ett tag. Jag förklarade att just nu inte är läge att skippa promenadera, det är det som håller mig uppe efter Tellus.
Och det bästa är att ta en sån operation på sommaren, men nu i sommar är det absolut inte läge att vara sjukskriven. Vi kommer få jobba arslet av oss ändå. Och under tävlingssäsongen vill jag inte heller ta det, så förhoppningsvis kan de nya tabletterna jag fick hjälpa ett år.

I övrigt vräker snön fortfarande ner, men det ska jag trotsa nu och ta ut Ceres och Ego på en promenad. Ellinore var precis på väg ut med Ego när de ringde från hennes jobb och bad henne komma tidigare.