Hunddagbok

Hunddagbok

Promenader och rapport

HundPosted by Helen Sun, January 25, 2015 09:48:40

I går åkte Ceres och jag upp till Hanna. Vi gick en promenad i skogen och lite i samhället. Bra träning för min lilla "bonnhund"
Han var lös till och från och det funkade bra ända till det dök upp en hund precis bakom en sväng. Han var nästan ända fram till den och jag fick gå dit och hämta honom smiley

Däremot måste han få en eloge för att han struntade fullständigt i en som sprang om oss.

Efter promenaden blev det lunch, fika och lite planering inför vandring. Vi hade tittat ut en led vi skulle gå, men har nog ändrat oss nu.
Vi tänkte åka upp till Helags och ta en tur från fjällstationen genom ekorrdörren, förbi Sylarna och Gåsen innan vi återgår till fjällstationen i Helags. Tror det blir en härlig vandring. Vi räknar med två eller tre nätter ute på fjället. Kanske nån extra om vi hittar på nån dagstur efter vägen.

På kvällen åkte Patrik och jag i väg på bio och såg Micke och Veronica. Inte världens bästa film, men ganska rolig till och från. Slutet gillade jag dock inget vidare.

I dag lurade jag ut Patrik i skogen. Utrustade med mycket godis började vi med lösträning. Sen skickade vi Ceres mellan oss, blev kanske 70-80 meter som längst, men han sprang som om han aldrig hade gjort annat.
På hemvägen fick han springa mellan oss igen. Kom väl upp en bit över 100 meter. Ceres blev lite förvirrad när husse fick för sig att han skulle säga apport i stället för marsch! Husse har inte alltid så bra koll på det där med hundträning...
Ceres tyckte i alla fall att det var jättekul att få springa. Och lös kunde han vara större delen av promenaden. Precis på slutet drog han iväg och började skälla, men vi fick stopp på honom. Det finns hopp!

Nu är det förmiddagsfika som vi gjort oss förtjänta av efter en timmes promenad. Sen bär det i väg till Patriks mormor och efter det är vi bjudna på födelsedagskalas.

I morgon ska Ceres och jag utforska en för oss ny inomhushall. Hanna har bokat tid i Arninge hundhall, den ska inte vara lika bra som Haninge, men det finns i alla fall tider att boka.