Hunddagbok

Hunddagbok

Lite händer i alla fall

HundPosted by Helen Sat, February 14, 2015 13:21:06

Även om det har varit ganska lugnt här senaste veckorna så har vi hunnit med en hel del.

Jennyfer har bott här i ungefär 2 veckor. Hon har varit med på långpromenader nästan varje dag.
När jag har varit tvungen att jobba har hon varit snäll och sett till så Ceres har det bra.
I måndags åkte hon till sin pappa för att vara hundvakt där ytterligare några dagar. Eftersom hon inte hittar så bra i St. Vika så åkte jag ner dit med Ego i tisdags morse så gick vi en sväng runt kalkbrottet med Ego och Irroz. Ceres hade fått en timmes promenad i skogen innan jag åkte.

På onsdagen åkte jag till Vendelsö och gick en promenad med Mats och hans gamla tax-farbror på 16 år. Så himla skönt att det inte var några som helst problem att släppa ihop grabbarna. Lite vift på svansen så var det inte mer med det. Ceres är verkligen lätt att ha att göra med.

I torsdags var Hanna här med hundarna, efter en kort rastningsrunda så tränade vi lite lydnad. Hanna filmade Ceres och la ut lite på facebook, själv har jag inte lyckats få in filmerna i datorn... Men det såg i alla fall riktigt skapligt ut, även om det absolut kan förbättras en hel del. För att knappt ha tränat alls senaste månaderna är jag riktigt nöjd i alla fall.

I går blev det inte mycket gjort. Dåligt med sömn efter två nätters arbete och jag kände mig allmänt sjuk. Eftersom Patrik precis har legat sjuk passade jag på att vila hela dagen och det gjorde susen, mår mycket bättre i dag.

I dag blev den en kortare promenad på förmiddagen och efter det lite lydnadsträning på parkeringen igen. Fick till språngmarsch utan att han ballade ur i dag och de tär nog första gången.
Längtar till lydnadskursen jag har anmält oss till börjar.