Hunddagbok

Hunddagbok

Arninge

HundPosted by Helen Fri, February 20, 2015 18:40:21

I dag har Hanna och jag varit i Arninge hundhall och tränat igen.
Först körde platsliggning på långt håll med smågrabbarna. De var riktigt duktiga båda två. Inga missar alls trots att det var jättelängesen Ceres provade det.
Sen tog vi sittande i grupp och det var svårare. Ceres la sig gärna ner ganska snart, men jag tror att jag kan lösa det ganska lätt. Måste jobba lite på det bara.

Sen körde vi en hund i taget i 10 minuter.
Ceres fick lite fritt följ, han hade lite svårt att koncentrera sig på uppgiften i dag, men tidvis gick han riktigt fint. Får jobba lite på det.
Han fick träna kryp också och det gick över förväntan, men han har fått en väldigt rolig stil. Han vrider ner rumpan och ligger lite på sidan och kryper med ena benet och drar det andra efter sig. Måste be nån titta på det och se om det är ett godkänt kryp. För det ser jäkligt snyggt ut annars.

På slutet hade vi 10-15 minuter kvar och då körde vi varsin hund. Ceres fick inkallning och apportering mest. Det räckte bra för att han skulle bli trött. Vi lekte en hel del med leksak också.

Efter träning och fika tog vi en lång promenad bl.a. över en golfbana och där luktade jorden väldigt illa. Det satte sig i pälsen på hundarna också.
Hanna hade en extrahund med sig - så hon fick bada 3 stycken när hon kom hem. Jag hade som tur var bara Ceres att bada.

I natt är det jobb som gäller och i morgon ska Patriks mormor flytta, så vi ska förstås dit och hjälpa till lite.

I går var svärmor, Jennyfer och jag till Ikea och handlade lite möbler och grejer till mormor. Hoppas hon kommer att tycka om det, men det tror jag.

Äntligen börjar den värsta snön försvinna så på måndag tänkte vi ta en spårdag. Tror Ceres kommer att uppskatta det.