Hunddagbok

Hunddagbok

Härlig träningsdag och bråda dagar i trädgården

HundPosted by Helen Mon, April 13, 2015 18:54:17

Här händer massa saker hela tiden, men inte blir det av att skriva om det inte...

Efter jag hade varit hos tandläkaren i morse träffade jag Hanna och Marie på klubben och tränade. Vi var där vid 10.
Marie kunde inte vara kvar så länge, hon behövde åka hem och ta hand om de 5 bedårande valparna. Åh vad jag längtar till jag får åka dit och hälsa på.

Vi började med ett framförgående med Ceres. Han vet vad han ska göra, men har lite svårt att gå före under längre tid, så jag gjorde så att han var med och satte upp targetpinnar.
Marie och Hanna stod vid varsin pinne, fast ca 10 meter ifrån.
Gick mot första pinnen och kommenderade före, och det gick hur bra som helst, lagom fart och han brydde sig inte om att Hanna stod där.
När vi vände och gick mot nästa pinne tog Hanna bort den första pinnen. Likadant gjorde vi åt andra hållet. Skickade ut honom igen och nog gick det klart bättre än det har gjort ett tag nu. Sen var det budföring som vi inte har tränat på ett tag. Marie var mottagare och Hanna tävlingsledare. Första gången vi kör med tävlingsledare. Där var det inga problem alls, klar 10-poängare smiley

Sen fick Ceres vila och vi tränade lite med de andra hundarna.
Mer träning blev det och jag tycker vi kom en bra bit på väg i dag faktiskt. Det enda som inte var bra var när Nathalie kom med Aqila, det blev så mycket störning att Ceres åkte in i bilen. Då hade jag fått bli ordentligt arg på honom, men ingenting hjälpte.
Efter en stund i bilen fick han komma ut igen och då var det annat ljud i skällan. Han gick riktigt bra och vi fick till och med till läggandet utan hjälper, flera gånger. Duktig kille!

När vi var klara med träningen gick vi en kort promenad och 100 meter från bilen började det regna och hagla, annars har vi haft sol hela dagen. Åkte hem vid 15.30. Det visade sig att Nathalie hade blivit klar också och kunde åka med hemåt. Kul med lite sällskap.

I lördags hade vi träningstävling på klubben och jag är riktigt nöjd med dagen, även om jag inte är nöjd med framförallt min prestation så känns det som att jag lärde mig mycket.

Resten av dagen och nästan hela söndagen tillbringades i trädgården. Vi har tagit ner en massa sly som ska eldas upp. Kallt har det varit, men elden har värmt oss. På söndag förmiddag var det så kallt så Ceres fick ha täcke på sig.
På eftermiddagen fick han ligga och vila några timmar medan vi två-beningar åkte till Patriks mormor och hälsade på. Det var längesen vi var där. Och precis när vi kom var det en sköterska inne hos henne och skulle lägga henne en stund för hon hade ont i huvet och kände sig lite yr.
Vi tror att det var mest så att vi hon hade tråkigt, för när vi kom blev det full fart på henne. Vi fikade och sprang runt i korridorerna och tittade.

Det var lite som har hänt i helgen och det bästa har jag sparat till sist - förhoppningsvis blir det en liten valp till mig i början av nästa år.
Leia löper nu och troligtvis igen i november, december och under förutsättningen att de är meriterade på något sätt då så blir det parning. smiley
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.