Hunddagbok

Hunddagbok

Stackars liten Ceres

HundPosted by Helen Fri, April 17, 2015 09:09:00

Vilken vecka det har blivit för Ceres.
Jag tror jag har kört slut på stackarn...

I måndags var det ju lydnadsträning hela dagen.

I tisdags la Nathalie ett kort spår till honom och i väntan på att han skulle få gå det gick vi en promenad tillsammans utan att han fick leka med Aqila.
Efter spåret gick vi hem och tränade lydnad. Framåt eftermiddagen blev det ett lydnadspass till.

Jag jobbade dessutom natt måndag och tisdag och då sover inte Ceres riktigt bra. Han måste ju ligga uppe och vänta på sin matte...Husse duger inte.

I onsdags åkte Nathalie, lilla Lilja och jag ner till klubben och träffade Nenette.
Det blev en del lydnadsträning med Lilja som störning och Ceres skötte sig fantastiskt bra.
Han fixade framförgåendet helt och hållet för första gången.
Vi körde lite agility också. Inte mycket, men Lilja ville att han skulle göra det...

På kvällen fick Ceres vara hemma medan vi andra var på möte på klubben. Vi ska börja med en ny organisation. Om jag förstår det hela rätt är tanken att vi ska få fler som kan intressera sig för just sin gren. Jag tror det kommer att bli kanonbra. Ser fram mot att se resultat om nåt år.

I går var vi till Eskilstuna och sålde husvagnen, Ceres var med och fick se lite annat än Norra Sorunda...

Torsdagkvällen bjöd på andra tillfället på vår kurs. Vi var bara fyra stycken, och trots att vi inte ens hann med nån fika går 1½ timme alldeles för fort.
Jag hade önskemål om att få träna ingångar på plan så det gjorde vi. Vi fick även träna att runda en kon. Och min lilla stjärna fattade redan andra skicket. På tredje skicket stog jag ca 3 meter ifrån och han rundade konen som om han aldrig gjort annat....
Vi fick även visa hur det går till med pallträning. Jag gjorde ju det en del med Ceres när han var yngre. Och han kom minsann ihåg vad vi hade gjort.
I slutet a kvällen var han så trött så han orkade knappt leka med bollen, han ville hellre ha godis och då är han antingen väldigt trött eller väldigt hungrig. (hungrig är han förvisso alltid!)

I dag blir det vilodag tror jag. En promenad i skogen har vi hunnit med redan och då passade vi på att träna lite lös-träning. Försökte mig även på lite vittringsapportering med kottar, men han ar så uppe i varv efter att vi hade kastat pinne ett tag så han ville bara springa och hämta pinnen och fattade inte alls vad jag ville han skulle göra.

I morgon blir det heldagsträning med spår och lydnad.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.