Hunddagbok

Hunddagbok

Träning med mamma Doris bl.a.

HundPosted by Helen Fri, May 15, 2015 19:21:11

I dag träffade vi Anki, Kjell, Hanna och ett helt gäng hundar på Solna Sundbybergs BK.

Självklart fick vi ju börja med lite uppflyttningsfika. Grädde med ananas, maränger och choklad. Jättegott.

Sen var det faktiskt lite träning också, även om det är svårt att slita sig från allt prat som blir när man träffas så sällan.
Ceres fick börja med krypträning som jag känner att vi behöver en hel del hjälp med. Han kan ju krypa riktigt fint, men halvt liggandes på sidan. Har inte fått klart för mig om det räknas som ett kryp.
Enligt regelboken står det:

Huvudvikten ska läggas vid att hunden har låg ställning (även med bakdelen) och att hunden inte tillåts bestämma tempo och / eller riktning.

Måste få någon domare att titta på det...
Har i alla fall bestämt mig för att försöka få till två korta kryppass om dagen ett tag framöver. Är det skitväder ute är det ju så lätt att träna inne i källaren. Där har vi ju dessutom heltäckningsmatta smiley

Vi tränade lite annat också, bl.a hoppet där det är problem att få ut honom från hindret när han har hoppat över första gången.
Det blev en del apportering också. Lite trassel blev det, och det är första gången han trasslar på träning, så nu går det ju att börja jobba med det.

Lite mat måste man ju hinna med också, men efter maten gick Anki och jag ner och tränade lite agility. Och det var längesen jag gjorde det med Ceres. Men jäklar vad duktig han var!
Vi hade tunnel, långhopp, hopp, hopp och två hopp i vinkel (ett åt varje håll) och ytterligare ett rakt fram. Han fixade både framförbyten och bakombyten, Bakombyte har vi aldrig gjort förut.
Det enda som är riktigt svårt är slalom när det sitter bågar på - då SKA de hoppas över.... Det går även bra att hoppa över tunnlar....

Tack allihop för en trevlig dag!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.