Hunddagbok

Hunddagbok

Träningsdag

HundPosted by Helen Sun, May 17, 2015 16:19:41

Precis hemkommen för att hinna vila en timme före jobbet. I dag har vi haft en riktig träningsdag. Allt har dock inte gått bra.... Det började med att jag inte hittade bilnyckeln utan fick ta reservnyckeln. Och när jag kom ut till bilen och skulle stoppa in Ceres fick jag inte upp bakluckan, den hade gått i baklås. Det var bara att leta fram bältet till honom och sätta honom i baksätet. Sen kom vi iväg och efter det har det gått bra.

Det började med att jag var spårläggare på en elitspårtävling. I väntan på att få gå ut spåren tog vi en kort promenad med en tjej med två andra hanhundar. En promenad där de inte fick hälsa på varandra - bra träning för min lila fjant som tror att alla i hela världen är till för att leka med just honom...

När vi var klara där åkte vi till Hågelby för lydnadtsträningskurs med Jenny Mellåker. Vi var bara två som kom i dag, så gissa om det blev mycket träning???
Det regnade som bara den och när vi kände oss tillräckligt trötta på regnet flyttade vi in på dansbanan under tak. Hundträning på dansbana - det var första gången för mig och det hittills bästa sättet att använda en dansbana;)

Vi avslutade efter två timmar, egentligen hade vi tid en timme till, men eftersom vi bara var två så hade vi fått tillräckligt mycket träning i alla fall.

Som tur var hann jag hem en stund och vila lite innan vi skulle ut till spårskogen.

I skogen träffade jag Micke, Camilla och Pia. Micke och jag bytte spår med varandra. Ceres fick ett halvlångt spår med 5 pinnar och slut. Han spårade jättefint, men var ju förstås tvungen att kissa 2 gånger i spåret, hur fasen ska jag få honom att sluta med det???, när det var kanske 30 meter kvar till slutet kom vi till en viltpassage och den lille pojken skulle absolut till vänster efter djuret, men jag tog tillbaka honom en bit och försökte få honom att ta rätt spår och efter en stund valde han rätt och vips så kom belöningen i form av en lång pinne! Hoppas han snart lär sig att inte byta spår.
Skulle behöva någon med ett tamt rådjur som kan korsa våra spår....
Efter spåret blev det lite uppletande. Det var länge sen vi tränade det så jag ville att Ceres skulle få lite synretning. Det fick han och sprang ut och började leta, han hittade första saken, inte den som Micke hade bollat med, men det gjorde ju inget. Skickade ut honom igen och då hittade han den andra saken direkt och kom in så fint. Där bröt vi. Då hade han varit jätteduktig.

Nu ligger han här på golvet bredvid soffan och kronsover efter eftermiddagsmaten.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.