Hunddagbok

Hunddagbok

Vandring med mera

HundPosted by Helen Sun, May 31, 2015 10:32:21

Här händer det grejer sisådär hela tiden... Tyvärr är jag ju så dålig på att skriva om det...

Sen sist har vi spårat flera gånger och kommit igång ordentigit med rapporten igen. Vi har även tränat en hel del lydnad.
Vi har haft avslutning på lydnadskursen för Jenny Mellåker. Lite tråkigt att det redan är slut, men jag har ju i alla fall kommit igång med träningen igen.

Senaste spåret i fredags var det första på väldigt länge som jag inte har varit särskilt nöjd med. Han är på tok för viltintresserad, den lille skithunden smiley Tur jag älskar honom ändå...
Ett rådjur hade gått precis i spåret och då kan jag ju inte banna honom för att han går på vilt samtidigt som han spårar vilt och rätt spår samtidigt.
Efter ett tag kom rådjuret dessutom gåendes bakom oss. Han lyckades ta upp rätt spår igen, hittade en pinne och fortsatte spåra, vilket jag är grymt nöjd med, men sen gick han på vilt igen och då bröt jag.

Rapporten har vi tränat två gånger med vår nya eminenta hjälpförare Pia Larsén. Tack snälla Pia för att du vill vara med och träna med oss.
I morgon är det dags igen. Tänkte försöka få ut lite längre sträcka då, men med bara två skick, B till A och A till C. En kort förlängning på förhoppningsvis runt 100 meter hade jag tänkt.

Ceres har även fått börja träna på att gå med klövjeväskorna. Vi har varit ute på 3 väskpromenader i veckan.
I går var det min tur att träna på att gå med ryggsäck, men eftersom det skulle regna så slapp Ceres väskorna då.
Jag hade 8 kilo på ryggen. Vi träffade Hanna och hundarna vid Björkhagens T-bana och gick etapp 1 och 2 på sörmlandsleden. Vi påbörjade även etapp 3, men stackars Hanna fick problem med skorna som tryckte jättemycket på foten. Vi valde att avbryta promenaden och vända om. Allt som allt blev det ca 2 mil att gå. Det gjorde vi på 7 timmar.
Regnet kom precis när vi hade slagit oss ner för att värma lunchen.
Hoppas verkligen vi slipper regnet när vi ska gå Bergslagsleden lite senare i juni.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.